Menu Skip to content

Davor Tomašković

Predsjednik Uprave i glavni direktor (CEO)

Davor Tomašković rođen je 1969. godine u Vinkovcima. Diplomirao je 1994. godine elektrotehniku na Sveučilištu u Zagrebu. MBA diplomu je na prestižnom milanskom Bocconiju stekao summa cum laude 1997. godine. Više od desetljeća Tomašković je na vodećim pozicijama u nekim od najuglednijih hrvatskih kompanija.

Nakon stjecanja diplome karijeru je započeo u Ministarstvu znanosti i tehnologije, implementirajući prvu akademsku internetsku mrežu. Po završetku MBA-a u Milanu odlazi u Austriju i karijeru nastavlja u konzultantskoj kući McKinsey&Company.

Tomašković se 2002. godine vraća u Hrvatsku na poziciju direktora strategije i razvoja HT-a.

Dužnost predsjednika Uprave Tiska, vodeće hrvatske distribucijske kompanije, preuzima 2004. godine. Nakon uspješnog provođenja zahtjevnog procesa restrukturiranja Tiska, dolazi na mjesto predsjednika Uprave TDR-a, regionalnog lidera u duhanskoj industriji, gdje je proveo zadnjih sedam godina.

Pod njegovim vodstvom, TDR je tijekom politički i gospodarski dinamičnog i izazovnog razdoblja zadržao lidersku poziciju u Hrvatskoj i značajno se proširio regionalno i na daleka tržišta.

Od 1. siječnja 2014. obnaša dužnost predsjednika Uprave HT-a i glavnog direktora.